Precer erbjuder bränslekonvertering

Från 1 juli 2008 är det tillåtet att konvertera bilar till biogas- och etanoldrift. Karlstadbaserade Precer är ett av de företag som satsar på detta. Företaget kommer att erbjuda konvertering av små- och mellanklassfordon, anpassat efter varje kunds specifika behov meddelar de i ett pressmeddelande.

Snart kan privatpersoner som vill köra miljövänligt konvertera sina äldre fordon till olika typer av biobränslelösningar, genom inkubatorföretaget Precer.

- Vi ser det som oerhört viktigt att det finns alternativ till de fossila bränslen som hittills har dominerat bränslemarknaden, säger Martin Larsson, VD i Precer.

Tekniken för konverteringarna kommer att utvecklas inom ett nybildat dotterbolag i Precerkoncernen, Precer Autotech Innovation.

- Vi kommer att erbjuda både en miljömässig och en ekonomisk analys, för att sedan leverera biobränslekonverteringsförslag till kunderna. Målet är att detta arbete kommer att starta redan under 2009, berättar Martin Larsson, som hävdar att tekniken kommer att vara överkomlig i pris.

Inkuabtorföretaget Precer har utvecklat en teknik som bland annat bygger på att använda fasta biobränslen, exempelvis pellets, som drivmedel i hybridfordon. Tekniken kan även appliceras för småskaliga kraftvärmeverk.

Kontakt: Martin Larsson, 054 54 54 40
E-post: info@precer.com
Webbplats: www.precer.se

 

Bookmark and Share
Senast uppdaterad: 2008-11-26
Skriv ut
8158602