LRF satsar halv miljard på företagsutveckling

Många av LRF:s 90 000 medlemsföretag sitter på outnyttjade resurser. Men med företagarcoacher och framtidssamtal ska LRF ge stöd åt de bönder som vill utveckla sina företag. Totalt satsar LRF 500 miljoner kronor på projektet.

Det är den största enskilda satsning LRF någonsin gjort och internt kallas den Kraftsamling 2010. Med hjälp av regionala företagarcoacher och individuella framtidsamtal ska LRF bistå de medlemmar som vill ta tillvara gårdens möjligheter och utveckla sina företag.

- Många av de affärsmöjligheter som jorden, skogen och landsbygdens miljö erbjuder används inte idag. Genom att satsa offensivt hoppas vi kunna mildra lågkonjunkturens effekter och få fart på tillväxten i hela Sverige, säger LRFs förbundsordförande Lars-Göran Petterson i ett pressmeddelande.

De 500 miljoner kronorna ska LRF använda under en fyraårsperiod. Satsningen omfattar även utbildning av LRFs förtroendevalda, opinionsbildning och riktade satsningar inom olika produktionsgrenar.
LRF:s vision är att de gröna näringarna ska inta en tätposition vad gäller tillväxt, lönsamhet och attraktionskraft år 2010. Redan idag genererar de gröna näringarna 9,3 procent av den totala sysselsättningen och 8,5 procent av Sveriges BNP.

- Vi bestämde oss redan för några år sedan att satsa 250 miljoner för att nå vår vision. Två år återstår, insatsen har fördubblats och nu går vi in i andra halvlek för att nå visionen, säger Lars-Göran Pettersson.

För mer information och intervju med Lars-Göran Pettersson, kontakta Johan Taubert, presschef, LRF, 070-543 25 89

 

Bookmark and Share
Senast uppdaterad: 2009-01-07
Skriv ut
8158684