Tyskland först i världen
med biogasnät

Tyska staden Lünen blir först i världen med ett gasnät byggt specifikt för biogas, skriver Renewable Energy World.com. Biogasen ska produceras av gödsel och energigrödor från lokala lantbruk, och användas för produktion av el och värme.

-Det som är spännande med det här projeket är kombinationen av kraftvärme och förnybar energi i stadsmiljö, säger Peter Kindt, chef för kraftvärmeföretaget Alfagy.

Enligt RenewableEnergyWorld.com blir Lünen den första stad i världen som bygger och sköter ett biogasnät. Den biogas som produceras i rötkammrarna ska via en underjordisk pipline transporteras till kraftvärmeanläggningen.

I december ska den 6,8 MW stora anläggningen stå klar.

Läs hela nyheten på RenewableEnergyWorld.com (på engelska).

 

 

Bookmark and Share
Senast uppdaterad: 2009-06-03
Skriv ut
8103206