Pelletstillverkare
satsar på återförsäljare

Pelletstillverkaren Derome Bioenergi lägger ner sin webshop och satsar i stället på att bygga upp sitt nät av återförsäljare, meddelas i ett pressmeddelande.

Sedan träindustrikoncernen Derome invigde pelletsfabriken i Kinnared år 2007 har kunderna kunnat handla både av lokala återförsäljare och via nätet. Derome stänger nu sin webshop och väljer istället att stärka sitt nät av lokala återförsäljare. Stefan Lyrevall, som är ny som kundansvarig för pellets, motiverar förändringen med att återförsäljarna bättre känner kunderna.

– Att kunna få en mindre mängd pellets hemlevererat är mer efterfrågat i tätare befolkade områden, där man som fastighetsägare generellt har mindre utrymme för förvaring. Däremot har pelletsanvändare på landsbygden oftast gott om plats för större leveranser. Våra återförsäljare känner kunden bäst och är också bäst på att tillgodose hans eller hennes behov, säger Stefan Lyrevall.
Derome Bioenergi har idag närmare trettio återförsäljare i sydvästra Sverige och avser att ta in ännu fler.

– Vi har fortfarande vita fläckar på kartan och letar partners på orter i Halland, västra Småland och Skåne. Vår ambition är att leverera pellets i närområdet, dels ur miljösynpunkt och dels ur fraktkostnadssynpunkt, säger Stefan Lyrevall.

Vid frågor välkommen att kontakta:
Stefan Lyrevall, kundansvarig pellets, 0340-58 25 53
Lena Sandersson, informatör, 0340-66 65 10
För mer info se www.deromebioenergi.se

 

Bookmark and Share
Senast uppdaterad: 2009-11-02
Skriv ut
8158605