Ny hemsida med allt om biogas

Svenska Gasföreningen 2009-11-30

Snart startar FN:s klimatmöte COP 15 i Köpenhamn. Samtidigt pågår intensiva diskussioner inom såväl näringslivet som kommunerna vad man kan och bör göra för att möta och förhindra klimatförändringar. Biogas är en möjlighet att förbättra både den lokala miljön och det globala klimatet. Dessutom kan biogassatsningar ge grön sysselsättning och nya arbetstillfällen. Men vad är egentligen biogas som alla talar om? Hur mycket biogas produceras idag, vilka är de faktiska miljöeffekterna och hur kommer man igång med egen biogasproduktion? Nu lanseras www.biogasportalen.se – en hemsida och interaktivt forum för allt om biogas.

Biogasportalen.se beskriver vad biogas är, vad som händer inom biogasområdet och hur man går tillväga för att bli biogasproducent.

– Biogasportalen.se är ett sätt att möta den ökade efterfrågan på information om biogas, säger Helena Jansson, biogasansvarig på Svenska Gasföreningen och projektledare för den nya sidan.

Nyheter, goda exempel och ett nationellt kalendarium varvas med fakta, tips och statistik.

– Unikt för biogasportalen är att det finns kartor över Sveriges alla biogasanläggningar. Länsvis presenteras olika typer av anläggningar tillsammans med färska siffror över den producerade mängden biogas, säger Helena Jansson.

I ett forum går det att ställa frågor och diskutera med andra biogasintresserade. Sajten tar även upp vad som pågår inom forsknings- och utvecklingsområdet samt hur biogasproduktionen ser ut i Europa. Det går också att hitta branschkontakter, litteratur och rapporter inom området. På så sätt kompletterar biogasportalen.se tidigare tillgängliga hemsidor om biogas såsom exempelvis www.energimyndigheten.se, www.gasforeningen.se, samt www.gasbilen.se.

Bookmark and Share
Senast uppdaterad: 2009-12-02
Skriv ut
8103201