Tio nya gastankställen i sommar

Visby, Lysekil, Sala och Lund är några av de platser som får nya tankställen för gas, när totalt tio nya gastankställen öppnas i Sverige i sommar. Med de nya stationerna får Sverige närmare 120 gastankställen öppna för allmänheten, från Boden i norr till Trelleborg i söder.

Gotland får sitt första tankställe för gas, Arlanda förbättrar gastillgången för många taxichaufförer och på västkusten tillkommer ett flertal nya tankställen. I Älvsjö öppnar ett tankställe endast för sopbilar vilket kommer att underlätta både för dem och för andra gasförare som därigenom får mer gas och utrymme på de vanliga tankstationerna i Stockholm.

– För att kunna driva dagens och morgondagens bilar behövs det mer förnybara drivmedel och fler gastankställen. Nu ökar försäljningen av fordonsgas kraftigt samtidigt som gasbilsförsäljningen går bra och branschen bygger ett antal nya tankställen. Branschens vision är att 2020 ska Sverige ha minst 400 publika gastankställen, säger Anders Mathiasson, vd Energigas Sverige.

I Sverige står gasfordonen i dag för mindre än en procent av det totala antalet fordon. Samtidigt kommer drygt en tredjedel av Sveriges totala utsläpp av koldioxid i dag från transportsektorn. Hela 95 procent av transportsektorns energiförsörjning kommer från olja. Ett större inslag av energigaser som bränsle skulle dels minska Sveriges oljeberoende och dels underlätta för transportsektorn att nå sina miljö- och klimatmål.

Här är listan över de nya tankställen som öppnar under sommaren 2010:

Lysekil, Arlanda, Angered, Visby, Landvetter, Kungsbacka, Sala, Älvsjö, Göteborg, Lund.

Mer information om gasbilar, fordonsgas och gastankställen finns på www.gasbilen.se

Mer information kan också ges av Michelle Ekman, fordonsgasansvarig vid Energigas Sverige, på 070-685 44 03

 

Bookmark and Share
Senast uppdaterad: 2010-07-14
Skriv ut
8158640