Ilse Hallgren och Magnus Ahlsten


Från ägg till biogas

Magnus Ahlsten och Ilse Hallgren berättar i BioenergiBloggen hur de planerar och bygger biogas på Gotland. De är öns största äggproducenter och ska använda bl a uttjänta värphöns och hönsgödsel i biogasproduktionen.

BioenergiBloggen

Rötkammaren på plats och miljötillstånd klart!!

« Alla inlägg
2011-08-29 23:05:41

Miljötillståndet har vunnit laga kraft!! Helt fantastiskt snabbt har det gått, vi fick Mark- och Miljööverdomstolens beslut i förrgår. De lämnar inte prövningstillstånd för de överklaganden som gjorts. Vi är naturligtvis jätteglada, miljötillståndet måste väl ses som det viktigaste. Trots allt är de tillstånd som ännu inte är klara av mindre betydelse.

 

 

 

 

 

Bifogar bilder från bygget. Nu står den 22 m höga rötkammaren färdig.

 http://www.gotlandsmedia.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7071993     Om det funkar så kan ni gå in och läsa artikeln om oss som var i tidningen i lördags. Inte så mkt fakta men iallafall ...

Gasledningsarbetet "rullar på". De har börjat på två ställen för att hinna med. Bifogar bilder på när den svetsas ihop, och när den läggs ned. GEAB, Gotlands Energi AB, lägger ned elkablar samtidigt, och vi passar på att lägga ner rör för bredband - som jag tidigare berättat.

Det var kul att se svetsningen, det tog ungefär 20 min för hela förloppet - en skarv! Inte konstigt att det tar tid. Ledningen är 20 cm grov och blir alltså ca 8,5 km lång./Ilse

 
Kommentarer på Bioenergiportalen modereras. Det innebär att din kommentar visas först sedan den godkänts av en webbredaktör.


Blogg-arkiv

Gå till sida
Bookmark and Share
Senast uppdaterad: 2011-12-13
Skriv ut
8154806