Ilse Hallgren och Magnus Ahlsten


Från ägg till biogas

Magnus Ahlsten och Ilse Hallgren berättar i BioenergiBloggen hur de planerar och bygger biogas på Gotland. De är öns största äggproducenter och ska använda bl a uttjänta värphöns och hönsgödsel i biogasproduktionen.

BioenergiBloggen

Träff med Lantmäteriet

« Alla inlägg
2011-08-30 17:43:48

Imorgon åker jag till stan för att träffa Lantmäteriet. De vill ha mer uppgifter kring det här med gasledningen. Vi står ju i kö för att få ledningsrättsärendena snabbt handlagda, och då är det bra om vi är helt överens om hur det skall vara och vad som skall göras. Det blev dock bara 8 markägare och kommunen som är berörda, mindre än vi från början trodde.

Idag har jag gjort en massa småjobb på kontoret. Hinner aldrig med tycker jag. Nu har vi lämnat bort bokföringen - har haft en tuff sommar med lite eller ingen tid alls för fakturabetalningar mm, och så kan man ju inte ha det. Både Gudings Gård och även Biogas Gotland växer, och vi känner att vi behövs mer ute i verksamheten. Svårt att få tag i anställda som är så pass självgående som man önskar. Nu har vi delvis Farmartjänst och Maskinringen och det fungerar jättebra, och då kan man också variera behovet av arbetskraft. /Ilse
Kommentarer på Bioenergiportalen modereras. Det innebär att din kommentar visas först sedan den godkänts av en webbredaktör.


Blogg-arkiv

Gå till sida
Bookmark and Share
Senast uppdaterad: 2011-12-13
Skriv ut
8154867