Ilse Hallgren och Magnus Ahlsten


Från ägg till biogas

Magnus Ahlsten och Ilse Hallgren berättar i BioenergiBloggen hur de planerar och bygger biogas på Gotland. De är öns största äggproducenter och ska använda bl a uttjänta värphöns och hönsgödsel i biogasproduktionen.

BioenergiBloggen

Tårta med Arla!

« Alla inlägg
2011-09-08 21:05:03

Fredag i förra veckan var en härlig dag! Då var Arlas platschef och deras tekniske chef på besök ute på "sajten" i Bro. Först var det påskrivning av det sista i avtalen och sen besök på plats med tårta från Bagarns i Hemse. Fint väder och alla var glada!

Vi kommer att använda nötgödsel vid uppstarten av anläggningen - att ta substrat från en annan anläggning är ju bäst, men vårt ö-läge gör att det är svårt. Idag har jag bokat upp 1000 m3 nötgödsel. Grannar till anläggningen med kor. Jättekul, alla är så positiva.

Igår diskuterade vi igen hur vi snyggast och bäst passerar Lau bäckar med gasledningen. Det är Väg och Byggnadsgrus som gör jobbet. Det är viktigt att inte av-vattna våtmarken så det har vi funderat en del på hur vi skall lösa. Nu är snart gänget som gräver/fräser på gång dit och då måste allt vara färdigplanerat.

Imorgon pratar vi med Lars- Erik Jansson på LRF-konsult om vår anläggning här i Alva. Han har uppdrag av LRF Innova att titta på vår kalkyl och hela vårt tänk runt anläggningen. Alltid bra att bolla med flera. Vi har ju verkligen "legat lågt" med anläggningen här hemma. Får se hur vi fortsätter, det är inte självklart att bara sätta igång. Men vi behöver mer gas!! /Ilse
Kommentarer på Bioenergiportalen modereras. Det innebär att din kommentar visas först sedan den godkänts av en webbredaktör.


Blogg-arkiv

Gå till sida
Bookmark and Share
Senast uppdaterad: 2011-12-13
Skriv ut
8090906