Ilse Hallgren och Magnus Ahlsten


Från ägg till biogas

Magnus Ahlsten och Ilse Hallgren berättar i BioenergiBloggen hur de planerar och bygger biogas på Gotland. De är öns största äggproducenter och ska använda bl a uttjänta värphöns och hönsgödsel i biogasproduktionen.

BioenergiBloggen

Snart klart! Anläggningen skall vara klar på tisdag!

« Alla inlägg
2011-09-29 15:48:46

Det närmar sig Dagen D - anläggningen skall vara klar på tisdag!! Det jobbas nu nästan dygnet runt, men vad jag förstår sä år det inga problem. det som skall vara färdigt kommer att vara färdigt. Hela anläggningen står där, rötkammaren är isolerad - igår när jag var där var det bara taket kvar. Markarbeten runt omkring behöver inte vara klart - det räcker med själva anläggningen.

Jag har lite problem med att skicka bilder - eller rättare sagt stora problem, för det går inte att få iväg dem till en annan adress på ett bra sätt. Jag är ju inget datasnille och har bett om hjälp, men den jag bad om hjälp visste inte riktigt heller....Så ni får vänta på bilder.

Just nu har jag full tid i hönsstallen. Vi har för lite personal under en övergångstid och då får man rycka in själv. Det är svårt att hinna med allt annat då - vi är ju vana att ha hjälp med en hel del rutinarbeten. Lite olyckligt när det händer mkt i Bro, men dert brukar ordna sig. Alla tillstånd är iallafall klara - så klara de kan vara.

Jag har ringt runt och "raggat" gödselbrunnar" och det har gått bra, som jag berättat tidigare är det många som sluter med djur och har tomma brunnar. Det är i sig ledsamt, men det är ju bättre att de kan nyttjas än att de står tomma./ILse

 
Kommentarer på Bioenergiportalen modereras. Det innebär att din kommentar visas först sedan den godkänts av en webbredaktör.

Ilse 2011-10-06 22:36:35
Hej! Det blir mycket svingödsel från Anna och Jörgens gård, förmodligen också gödsel från gårdar runt omkring. I år har det såtts - och skörd pågår - 200 ha majs. Vi har ju fått ett stöd på 7 miljoner av de s k omställningspengarna, och kravet för detta var bl a att vi f d betodlare skulle producera betor eller ngt annat på en del av våra åkrar. Sen får vi se - det finns mycket annat avfall som kan rötas, men ännu inget klart.

David Boberg 2011-09-30 20:01:47
Kul att det snart är igång. Vad skall rötas förutom gödsel?

Blogg-arkiv

Gå till sida
Bookmark and Share
Senast uppdaterad: 2011-12-13
Skriv ut
8154804