Ilse Hallgren och Magnus Ahlsten


Från ägg till biogas

Magnus Ahlsten och Ilse Hallgren berättar i BioenergiBloggen hur de planerar och bygger biogas på Gotland. De är öns största äggproducenter och ska använda bl a uttjänta värphöns och hönsgödsel i biogasproduktionen.

BioenergiBloggen

Tillstånd, hantering av brandfarlig vara

« Alla inlägg
2011-10-06 22:38:45

Varje dag är det ngt på gång ... driftstarten är planerad till v 42. Fick LBE-tillståndet igår, tillstånd för hantering av brandfarlig vara. Tillståndet är villkorat m bl a att det skall ske en avsyning innan driftstart, och det kan man väl knappast ha synpunkter på. Har haft kontakt m Kjell Lydänge, "lokala MSB", och det har verkligen fungerat bra. Ovanligt med en tjänsteman som nästan alltid svarar i telefon - oavsett när man ringer, alltid återkommer omgående, svarar snabbt på mail. En eloge! Sen kostar det 8 200 kr, DET kan man ha synpunkter på ... Utgår ifrån att avsyning m m är betalt då.

I samband m driftstart så kommer Jordbruksverket för att godkänna anläggningen, enligt ABP-förordningen. Det gäller ju att skaffa tillstånd för att kunna ta emot alla sorters avfall.

Gasledningen skall provtryckas, det kan ju inte ske förrän den är klar, men det närmar sig. Pratade m Flemming Varmedal på Tumab igår, det är en kollega till honom som kommer hit. Flemming höll i gasföreståndarkursen som vi gick i samband med att vi startade upp inne i Visby, uppgraderingsanläggningen. /Ilse 
Kommentarer på Bioenergiportalen modereras. Det innebär att din kommentar visas först sedan den godkänts av en webbredaktör.


Blogg-arkiv

Gå till sida
Bookmark and Share
Senast uppdaterad: 2011-12-13
Skriv ut
8154911